4/02/2013

Περιφερειακό Σχολικό Πάτρα 2013 Πρώτη μας συμμετοχή















Η αποστολή μας σε πλήρη παράταξη...


Με το δεξί και δυνατά  μπήκαν τα παιδιά του Σ.Σ.Κ. στο Περιφερειακό Σχολικό πρωτάθλημα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου, όπου επιλέξαμε να συνεχίσουμε την αγωνιστική μας δραστηριότητα, μετά την Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματίων Δυτικής Ελλάδος [Ήπειρος – Νησιά Ιονίου] που αγωνιζόμασταν έως τώρα.

Οι αγώνες έγιναν στην Πάτρα, την Κυριακή 31 Μαρτίου.
Η νέα μας Σκακιστική Περιφέρεια περιλαμβάνει τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, και Κεφαλληνίας.

Η επιλογή της αλλαγής σκακιστικής περιφέρειας, έγινε με κριτήριο την γεωγραφική εγγύτητα, που μας δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης, με την συμμετοχή περισσότερων παιδιών, την εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων στις μετακινήσεις της ομάδας, και ευκαιρίες για την διοργάνωση Περιφερειακών Αγώνων.

Η πολυπληθέστερη μέχρι τώρα αποστολή, με 18 παιδιά, συνοδεύτηκε και από την καλύτερη εμφάνιση των μικρών σκακιστών μας έως τώρα, με την κατάκτηση 9 μεταλλίων και 8 προκρίσεων στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, περισσότερα από κάθε άλλη φορά.
5 πρώτες θέσεις, 2 δεύτερες και 2 τρίτες








































Η Δέσποινα Λουκάτου (Α τάξη, 6ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου) έκανε την κορυφαία εμφάνιση με 7 νίκες σε 7 γύρους, και κατέκτησε το Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα, όπως και : ο πολυνίκης Σπύρος Κόμητας (Α Τάξη Λυκείου Κεραμειών) με 6/7 , ο Παναγιώτης Αναλυτής ( 3ο  Νηπιαγωγείο Αργοστολίου) με 6/7, αποκάλυψη των αγώνων μαζί με την Δέσποινα, η περυσινή κυπελλούχος Ελλάδας Νίκη – Μαρία Παναγιωτάτου (Α τάξη 2ο Γυμν. Αργοστολίου) με 5½ / 7 και η Ευαγγελία Βαγγελάτου (Δ τάξη 6ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου) με 5/7, πρώτο κορίτσι για 4η συνεχή χρονιά, μόνιμη κάτοικος της κορυφής. Στην ίδια κατηγορία είχαμε και 2η επιτυχία, από τον Θοδωρή Λαζή ( Δ Τάξη 4ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου), που κατέλαβε την 2η θέση στα αγόρια με 6/7.





















































Εκπληκτική η εμφάνιση του αρχάριου Γιώργου Ανδρεάτου (Β Τάξη  1ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου) με την κατάκτηση της 2ης θέσης επίσης με 6/7.Βραβεύτηκε επίσης ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίχτης της κατηγορίας.


























Ακόμα μία επιτυχία του Νίκου Δημάτου (ΣΤ Τάξη 2ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου), η κατάληψη της 3ης θέσης τελικά, σε μια συναρπαστική ισοβαθμία στην πρώτη θέση 3 παιχτών με 6/7.
Τυχερή – άτυχη η Νίκη Λαζή (ΣΤ Τάξη 4ο Δημ. Αργοστολίου). Με 5/7 κατέχτησε την 3η θέση, αλλά έχασε την απευθείας πρόκριση στο Πανελλήνιο.
Ελπίζει ακόμα ως πρώτη αναπληρωματική, αλλιώς μπορεί να συνεχίσει στο Πανελλήνιο Σχολικό Κύπελλο, όπως και οι :
Μίλτος Κουράκος  Ε’ Τάξη και Βασίλης Βουργίδης Γ’ Τάξη, 1ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου, με 5/7 και οι δύο.



















Ανάλογα πολύ καλή εμφάνιση με 5/7 έκαναν οι :Γιάννης Αναλυτής και Γεράσιμος Χάλδας, Β’ Τάξη 4ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου, ο Αναστάσης Δουλγεράκης, Β’ Τάξη 1ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου, και ο Βσσίλης Τσιμπούκης, Β’ Τάξη 6ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου.
Τέλος, θετική εμφάνιση έκαναν και οι πρωτάρηδες Γιάννης Δουλγεράκης Δ’ Τάξη 2ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου, Χάρης Τσιμπούκης Β’ Τάξη 6ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου, και Λυδία Χάλδα 3ο Νηπ. Αργοστολίου, με 4/7, καθαρά πάνω από την μέση της βαθμολογίας.






















Η συνολική απόδοση των παιδιών  σε 126 παρτίδες ( 93 νίκες, 3 ισοπαλίες και 30 ήττες), έκανε αίσθηση στην Ε.Σ.Σ. Πελοποννήσου, όπου συμμετέχουν άλλες 14 ομάδες.
Συγχαίρουμε τα παιδιά για την προσπάθεια και τις επιτυχίες τους, όπως και τους γονείς τους και τα Σχολεία που φοιτούν.
Επόμενο ραντεβού στις 28 Απριλίου στην Ερέτρια, όπου θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Διαμαντης Νικος [Πρόεδρος ΕΣΣΠ] - Αποστολάτος Γεράσιμος

Αμέσως μετά το Πάσχα, θα γίνουν εγγραφές νέων παιδιών και νέο τμήμα αρχαρίων, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου, που μας φιλοξενεί και στηρίζει την προσπάθεια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: