4/11/2017

29ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα - 13ο Ανοικτό Κύπελλο Μαθητών Μαθητριών - Συμμετοχές


















ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Κυριακή των Βαΐων και Μεγάλη Δευτέρα 9 – 10 / 4 έγινε στο Λουτράκι, στο κλειστό Γυμναστήριο Γ. Γαλανόπουλος το Πανελλήνιο μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι και παράλληλα το Ανοικτό μαθητικό Κύπελο.
Πολυπληθής και σταθερή η παρουσία του Σ.Σ.Κ. σε μεγάλους αγώνες με 8 παιδιά στο πρωτάθλημα και 6 στο Κύπελο.
Σταθερή  η παρουσία και στις απονομές των επάθλων, από το 2012.























Φέτος ήταν η χρονιά της Λυδίας Χάλδα, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Κύπελο.
Όλα τα παιδιά με καλές εμφανίσεις και μετάλλια, βάζουν εκ περιτροπής το λιθαράκι τους στο άθλημα, εκπροσωπώντας το Κεφαλονίτικο σκάκι .Είναι χαρακτηριστικό ότι 7 από τα 14 παιδιά που συμμετείχαν φέτος, είναι κάτοχοι μεταλλίου σε Πανελλήνιους αγώνες. Αυτό πρέπει να τους δίνει δύναμη
και αποφασιστικότητα να αρπάξουν όλα, τις ευκαιρίες που τους δίνονται, και θα συνεχίσουν να τους δίνονται, στο καθένα ανάλογα με τις δυνατότητες του.
Είμαστε ομάδα που δεν έχει τον πολύ μεγάλο παίκτη, αλλά… σκοράρουν όλοι.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:












































Στο Πρωτάθλημα, εξαιρετικές εμφανίσεις έκαναν οι:
Τζουγανάτος Δημήτρης, Α΄τάξη, 4ο Δημ. Σχ. Αργ. με 6 βαθμούς σε 9 παρτίδες, 10ος στους 64.
Ανδρεάτος Γιώργος, ΣΤ΄τάξη 4ο Δημ. Σχ. Αργ. Με 6 βαθμούς, 11ος στους 78
Μέτρια κινήθηκαν οι:
Αναλυτής Ιωάννης ΣΤ΄ και Αναλυτής Παναγιώτης Δ΄ 4ο Δημ. Αργ. , καθώς και ο Παπαδημητράτος Γιώργος, Β΄6ο Δημ. Αργ. με 4 βαθμούς.
Λουκάτου Δέσποινα, Ε΄6ο Δημ. Αργ., με 3½ βαθμούς.
Τζένη Μαγουλά, Δ΄Δημ. Κεραμειών, και Νίκος Δημάτος, Α΄1ο ΓΕΛ Αργ.. με 3 βαθμούς.
Στο Ανοικτό Κύπελο, η Λυδία Χάλδα, Δ΄4ο Δημ. Αργ. με δυνατό φινάλε, 4 νίκες στους τελευταίους 4 γύρους και συνολικά 5 βαθμούς, κατετάγη 2η στα κορίτσια, κατακτώντας το ασημένιο μετάλιο, στην ενιαία κατηγορία Δ-Ε-ΣΤ Δημοτικού.
Χάλδας Γεράσιμος, ΣΤ΄4ο Δημ. Αργ., με 6 βαθμούς, 4ος στην ίδια κατηγορία.
Γιαλούμης Άρης, Β΄3ο Γυμν. Αργ. με 5½ βαθμούς, 8ος στην κατηγορία Γυμνάσια – Λύκεια.
Από τους  πρωτάρηδες, άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση μετά το Περιφερειακό, έκανε ο Αντώνης Δούλιας, Ε΄ 2ο Δημ. Αργ. με 5½ βαθμούς, 13ος στους 43, στην πρώτη του Πανελλήνια δοκιμασία, δείχνοντας ότι είναι εξελίξιμος.
Ο δίδυμος αδελφός του, Μέμος Δούλιας, Ε΄2ο Δημ. Αργ., όπως  και ο Παναγής Μαγουλάς, Νηπ. Κεραμειών, που έπαιξε στην κατηγορία Α- Β- Γ Δημοτικού, κέρδισαν από 3 βαθμούς και την εμπειρία μεγάλων αγώνων.
Την τιμητική του είχε φέτος το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου με τους Τζουγανάτο και Ανδρεάτο, 10ον  και 11ον στην Ελλάδα στο μαθητικό σκάκι, ασημένιο μετάλλιο και 4η θέση στο Ανοικτό Κύπελο με τους Χάλδα Λυδία και Χάλδα Γεράσιμο, και με την συμμετοχή των Γιάννη και Παναγιώτη Αναλυτή, που είναι ήδη κάτοχοι μεταλλίων στο Κύπελο, όπως και ο Χάλδας.




















Φέτος άλλαξαν ριζικά οι συνθήκες της διοργάνωσης, με την επιλογή Κλειστού Γυμναστηρίου για τους αγώνες, και την παρουσία γονέων στις κερκίδες, 2000 άτομα περίπου, με τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται, όπως και η διασπορά αθλητών – συνοδών σε 7 ξενοδοχεία, με συνεχείς μετακινήσεις.
Μία κακοκαιρία, θα δημιουργούσε σοβαρότατα προβλήματα.
Υπήρξαν προβλήματα, και οι διοργανωτές προσπάθησαν φιλότιμα να τα λύσουν.
Αλλά, τώρα που τελείωσε η διοργάνωση, μπορούμε να μετρήσουμε τα υπέρ και τα κατά, και να την συγκρίνουμε με τις προηγούμενες, αντικειμενικά.
Και σε αυτό η Ομοσπονδία, θα πρέπει να λάβει υπόψιν και την γνώμη των ίδιων των συμμετεχόντων. Με μια ψηφοφορία ίσως.
Για μας είναι διευκόλυνση, σε μια ξένη πόλη, να τα έχουμε όλα πακέτο. Άνετη διαμονή – καλή διατροφή, επαρκή χώρο αγώνων, άνετους χώρους αναμονής για τους γονείς και χώρους αναψυχής για τα παιδιά, χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία.
Ότι και αν αποφασιστεί για την συνέχεια, ας είναι πρώτο κριτήριο, η αναβάθμιση του αθλήματος, και βέβαια η ικανοποίηση των παιδιών.
Να μην περνάνε…του Χριστού τα Πάθη!

Γεια σου Ηλία οδηγέ. Και πάντα να παρκάρεις…ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΕΣ ΚΑΙ ΧΘΕΣ!
Καλό Πάσχα σε όλους.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: