9/29/2020

32ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ 2020


 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ο Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλληνίας (Σ.Σ.Κ.) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την μεγάλη επιτυχία της Στεφανίας Παπαδάτου, που μέσα σε 10 ημέρες (από 27/8 έως 6/9) κατέκτησε την 2ή θέση και το αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα (Β΄ Δημ.) και την 4ή θέση στο Πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα στην κατηγορία Κ08. Είναι πρώτη φορά που αθλητής/τρια από την Κεφαλονιά φτάνει τόσο ψηλά σε Πανελλήνιο Ατομικό άθλημα και αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια για την επιτυχία της ! Υπερηφάνεια επίσης νιώθουμε και για την πολύ καλή παρουσία του Χρήστου Πανέρη (Δ΄ Δημ.) ο οποίος ήταν και ο μοναδικός εκπρόσωπος (πλην της Στ. Παπαδάτου) του νησιού στα σχολικά πρωταθλήματα. Και οι δύο διοργανώσεις διεξάχθηκαν υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.), στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Μπορεί στην φετινή χρονιά του σχολικού πρωταθλήματος να υπήρχαν περιορισμένες συμμετοχές (λόγω covid 19), όμως το επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Δεν συμμετείχαν άτομα που τους άρεσε απλά το σκάκι, αλλά άτομα που το αγαπούσαν, γνώριζαν τα μυστικά του, είχαν την υποδομή και την στήριξη από μεγάλους συλλόγους, με διακεκριμένους προπονητές και δασκάλους. Και για τον λόγο αυτό οι επιτυχίες τους είναι αξιοσημείωτες ! 

Μπορείτε να δείτε στους παρακάτω συνδέσμους τα αποτελέσματα των παιδιών μας,

Για την Στεφανία πατήστε εδώ

 

 

Για τον Χρήστο  πατήστε εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ο πρωταρχικός σκοπός του Σ.Σ.Κ. ήταν και είναι να προσελκύσει κυρίως παιδιά και να τα "ξεναγήσει" σε αυτό τον μαγικό κόσμο - άθλημα - παιχνίδι. Να "ανοίξει" τους ορίζοντες και την φαντασία τους. Να περιορίσει όσο το δυνατόν μπορεί την ασχολία τους από άλλες μη παραγωγικές δραστηριότητες, όπως π.χ. ατελείωτες ώρες σε τηλεοράσεις και tablet. Όλες οι έρευνες που έχουν γίνει με θέμα το σκάκι  δείχνουν ότι τα παιδιά που ασχολούνται με αυτό γίνονται καλύτεροι μαθητές, πιο δημιουργικοί και πιο συγκεντρωμένοι. Εμείς δεν λέμε ότι το σκάκι είναι για τους έξυπνους, αλλά ότι σε κάνει πιο έξυπνο !

 Οι παραπάνω επιτυχίες των παιδιών μας δίνουν την δύναμη να συνεχίσουμε ως σύλλογος τις προσπάθειες μας, κάτω όμως από δύσκολες συνθήκες. Βασικότερη όλων είναι η έλλειψη χώρου για την έδρα του συλλόγου. Κάποτε ήταν το καφενείο της Καμπάνας, που ως γνωστόν παραμένει για χρόνια κλειστό. Είναι κρίμα ένας τέτοιος εμβληματικός χώρος, στο κέντρο της πόλης να μην μπορεί να αξιοποιηθεί ως πολιτιστικός-εκπαιδευτικός-ψυχαγωγικός-εκθεσιακός χώρος. Δεν ζητάμε την οικειοποίηση του και την αποκλειστική χρήση του. Σίγουρα θα ήταν διαφορετικά αν υπήρχε ένας χώρος που θα μπορούσαν τα 50-60 παιδιά και μέλη του συλλόγου να βρίσκονται επί καθημερινής βάσης. Δεν θα είχαμε μόνο τις λίγες ώρες του Σαββατοκύριακου που με πολύ αγάπη μας είχε παραχωρήσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Διευθύντρια του Δ΄ Δημ. σχολείου Αργοστολίου και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό ! Αν είχαμε όμως την καθημερινή "τριβή", σίγουρα οι πιθανότητες για επιτυχίες θα ήταν μεγαλύτερες.

Και πιστέψτε μας, έχουμε την πίστη και την θέληση ότι μπορούμε να το καταφέρουμε, γιατί βλέπουμε το "υλικό" που έχουμε στα χέρια μας, στον χώρο μας, στον τόπο μας ! Θέλουμε οι επιτυχίες των παιδιών μας... των δικών σας παιδιών να έχουν συνέχεια, συνέπεια και διάρκεια.

  Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε από όλους τους θεσμικούς φορείς (Περιφέρεια, Δήμο, Δημοτική κοινότητα), ή ακόμη και συνδρομή ιδιωτικής πρωτοβουλίας, την βοήθειά για εύρεση σκακιστικής έδρας, σε χώρο κυρίως Ασφαλή και εύκολα προσβάσιμο, αφού τα περισσότερα είναι παιδιά του δημοτικού.
Ευχόμαστε σε όλους υγεία & καλή δύναμη για την συνέχεια ! Ιδιαιτέρως σε όλα τα παιδιά μια δημιουργική και με επιτυχίες νέα σχολική χρονιά !

Εκ του Δ.Σ. του
Σκακιστικού Συλλόγου Κεφαλληνίας

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: