5/25/2022

Σχολικό Πρωτάθλημα 2021 2022






ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

1.      Ο Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλληνίας (Σ.Σ.Κ.) προκηρύσσει το «Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κεφαλληνίας 2021-2022».

 

2.      ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές – μαθήτριες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του νομού μας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Θα τηρηθεί το Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο της «Ε.Σ.Ο. »

 

3.      ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ : Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 29 Μαΐου, στις αίθουσες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, με «Ελβετικό σύστημα» πέντε (5) γύρων, δηλαδή ο κάθε παίχτης θα παίξει πέντε (5) παρτίδες με αντιπάλους από την ίδια τάξη. Αν δεν υπάρχει ικανός αριθμός παικτών, η κατηγορία μπορεί να ενοποιηθεί με την προηγούμενη ή την επόμενη. Να σημειωθεί ότι ανάλογα με τις συμμετοχές, ενδέχεται να αλλάξει το σύστημα από «Ελβετικό» σε «Πουλ», ύστερα από απόφαση των διαιτητών. Για τα Λύκεια η κατηγορία είναι ενιαία και για τις τρις (3) τάξεις.

 

4.      ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ : Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε Δώδεκα λεπτά (12΄) ανά μαθητή – μαθήτρια, συν (+) Τρία δευτερόλεπτα (3’’ ) ανανέωση για κάθε κίνηση.

 

5.      ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : 09:00 – 09:45 Επιβεβαίωση συμμετεχόντων με φυσική παρουσία. Όσοι παίχτες προσέλθουν μετά τις 09:45 θα αγωνιστούν στον 2Ο γύρο. Κλήρωση 1ου Γύρου 10:30  : Α΄ Γύρος 11:00 – 11:30 : Β΄ Γύρος 11:45 – 12:15 : Γ΄ Γύρος 12:30 – 13:00 : Δ΄ Γύρος 13:15 – 13:45 : Ε΄ Γύρος 14:00 – 14:30. ΑΠΟΝΟΜΕΣ

6.      ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΊΑ : Διευθυντής Αγώνων : Κος Αντώνης Τζουγανάτος Διαιτητές θα οριστούν από τον Σ.Σ.Κ.

7.      ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ : Α) Το μεταξύ των ισόβαθμων αποτέλεσμα. Β) Το σύστημα «Μπούχολτς» (Βαθμοί αντιπάλων) Γ) Το σύστημα «Σόννεμπορν - Μπέργκεν» (Βαθμοί αντιπάλων ανάλογα το αποτέλεσμα) Δ) Αριθμός νικών.

 

8.      ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ : Οι κληρώσεις γίνονται από εγκεκριμένο πρόγραμμα της «FIDE» και δεν επιδέχονται ένστασης. Τυχών ενστάσεις υποβάλλονται στον Διευθυντή Αγώνων, το αργότερο δέκα (10΄) λεπτά μετά την λήξη του τρέχοντος γύρου, με κατάθεση παραβόλου είκοσι (20) Ευρώ και εκδικάζονται από την επιτροπή Ενστάσεων των Αγώνων. Το παράβολο επιστρέφεται σε περίπτωση αποδοχής της ένστασης, διαφορετικά εκπίπτει υπέρ των διοργανωτών. Γενικά για ότι δεν προβλέπεται με την παρούσα προκήρυξη, αρμόδιος είναι ο Διευθυντής Αγώνων, του οποίου η απόφαση είναι τελεσίδικη.

 

9.      ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ : Σε όλες τις κατηγορίες του «Ατομικού», μετάλλια θα πάρουν τα τρία (3) πρώτα αγόρια και κορίτσια. Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν «Αναμνηστικό Έπαινο Συμμετοχής» .

 

10.  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ :                                            

       Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.), προκήρυξε το «Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα 2022» που θα πραγματοποιηθεί φέτος στον Πειραιά, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στις 11-12 & 13 Ιουνίου 2022. Παράλληλα με το «Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα» στις ίδιες ημερομηνίες και χώρο, ΠΙΘΑΝΟΝ θα διεξαχθεί και το «Πανελλήνιο Κύπελλο»

Η προκήρυξη, καθώς και η διαδικασία εγγραφής στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα υπάρχουν  στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.) : www.chessfed.gr          

 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΟΛΟΙ οι μαθητές και οι μαθήτριες.

Ο Σκακιστικός  Σύλλογος Κεφαλληνίας (Σ.Σ.Κ.) έχει την διάθεση να βοηθήσει όλα τα παιδιά ( και τους γονείς τους) σε περίπτωση που επιθυμούν να συνεχίσουν και να συμμετάσχουν και στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6944267405.                   

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα είναι, πριν την έναρξη των αγώνων , προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από καρδιολόγο, παθολόγο, παιδίατρο ή κάρτα υγείας αθλητή – αθλήτριας, από οποιοδήποτε άθλημα!

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: